In Eindhoven gaat Smits & de Kleijn het grondwerk realiseren van het nieuwe Urban Sportpark in de wijk Drents Dorp, waarbij inpassing in de omgeving en input van gebruikers, omwonenden en andere stakeholders aan de basis stonden van het ontwerp. Deze ontwerppijlers, te samen met het doel om Urban sporters uit de regio faciliteiten te bieden die de potentie bieden tot het organiseren van professionele wedstrijden, hebben geresulteerd in een uitdagend ontwerp waarbij details en maatwerk centraal stonden. Deze prachtige opdracht is uitgevoerd voor de opdrachtgever Donker Groen. 

 

Het nieuwe groene Urban Sportpark zal worden ingericht met een pumptrack, free-runtrack, survivalrun, calisthenics, speeltuinen, beweegtoestellen en wandelpaden. De pumptrack, oftewel BMX-baan, zal centraal komen te staan binnen het ontwerp, waarbij de inmenging in de omgeving van groot belang is.

 

In november 2020 is Smits & de Kleijn begonnen met het bouwrijp maken van het voormalige Sportpark ’t Schoot, waar het nieuwe Urban Sportpark moet verrijzen. Hierbij zijn de contouren van het nieuwe park uitgegraven, funderingen aangebracht en elementen aangebracht die de inpassing in de omgeving bevorderen. De gefaseerde realisatie zal beginnen met de opbouw van de centraal gelegen pumptrack. Hierna zullen de calisthenics en survivalrun worden opgebouwd. In begin 2021 zal er aansluitend begonnen worden met de realisatie van de free-run track en de speeltuin met beweegtoestellen. Onderstaand vind u foto’s van de realisatie van het uitdagende ontwerp.